Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Słody specjalne to głównie dodatki, które decydują o charakterze.
Znajdziesz tutaj słody karmelowe i prażone, a także wędzone i barwiące.
Głównym zaopatrzeniowcem jest uznany Viking Malt.
Słód barwiący 1200 EBC 1kg
Słód barwiący 1200EBC
Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do piwa typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier. Zakres barw dla tego słodu wynosi około 1200-1500 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Chateau Biscuit Castle Malting 1 kg
Zastosowanie: ciemne, czerwone, karmelowe, bursztynowe.
Zasyp: do 25 %
Typowa analiza
- Wilgotność 4,5% maks.
- Ekstrakt 77,0%
- Barwa 45-55 EBC
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Chateau CaraCrystal 150EBC Castle Malting 1 kg
Zastosowanie: ciemne, czerwone, karmelowe, bursztynowe.
Zasyp: do 20 %
Typowa analiza
- Wilgotność 4,5% maks.
- Ekstrakt 78,0%
- Barwa 140-160 EBC
Pakowany w paczki po 1 kg, 5 kg, 25 kg, bez dopłaty za śrutowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód Cookie Ciasteczkowy Viking Malt 1 kg
Słód Cookie nadaje łagodny smak i aromat prażonego zboża z nutą herbatników.
Już niewielki udział w zasypie wnosi nuty ciasteczkowe.
Zastosowanie: wszystkie rodzaje, głównie do Ale i Lager, lecz może Już małe dawki mają wpływ na smak
Zasyp: do 20 %
Typowa analiza
- Wilgotność 6,0% maks.
- Ekstrakt 72,0%
- Barwa 40-60 EBC
Pakowany w paczki po 1 kg, 5 kg, 25 kg, bez dopłaty za śrutowanie.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 1kg Viking Malt
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt
Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do stylów typu: Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier.
Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC 25 kg Viking Malt
Słód CZEKOLADOWY 800 EBC Viking Malt
Słód czekoladowy jasny i ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). W przeciwieństwie do słodów karmelowych, przełom ukazuje mączny charakter ziarna, pochodzący ze słodu pilzneńskiego. Stosuje się jako dodatek do ciemnych stylów do 10%
Zakres barw dla tego słodu wynosi około 800-1000 EBC.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny